Model not solving
#17
(30-06-2019, 06:38 PM)Antti-L Wrote: I am not surprised that the model solves almost equally bad as before.  I checked with the latest files you uploaded (model (2).zip), and I can see that the dummy import processes are again enabled in the model!

I cannot see any START=2200 defined for them, although you specifically claimed to have disabled the dummy imports in that way.  I can see from the listing file that they are, in fact, enabled once again, and have high costs. Disabling them would be the first thing to do if you want a well-solvable model (but not the only thing, as mentioned before).

[EDIT:] I tested quickly the latest version you uploaded (model (2).zip) with my assorted small fixes, and the model solved in less than six minutes.  If interested to see, the fixes are attached (I am not at all sure that they are all relevant, though). For example, you seem to have ignored my earlier remark that OILRES, OILCOM, GASRES and GASCOM apparently had a bad timeslice level (DAYNITE), because the fuel techs were ANNUAL.

Dear Antti,

Thanks a lot for your support. Day and night, you have been helping me.

I incorporated your suggestions (attached are the changes I made in the model and the .DD and .Run files). The model solving time has improved drastically. Although it's not finishing in 6 minutes like in your case, it got solved in 24 minutes for me. May be this has to do with RAM of the PC?

Could you have a final look Smile at my files, if you have some time? If the solving time is even lesser, I could do my sensitivity analysis a lot easier.

Regards
Abi Afthab


Attached Files
.zip   Changes made in the model.zip (Size: 767 bytes / Downloads: 1)
.zip   model (3).zip (Size: 523.06 KB / Downloads: 1)
Reply


Messages In This Thread
Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 25-06-2019, 05:54 PM
RE: Model not solving - by Antti-L - 26-06-2019, 08:05 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 26-06-2019, 08:30 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 27-06-2019, 12:35 AM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 27-06-2019, 04:54 AM
RE: Model not solving - by Antti-L - 27-06-2019, 06:17 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 27-06-2019, 06:38 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 28-06-2019, 07:32 PM
RE: Model not solving - by Antti-L - 29-06-2019, 11:46 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 30-06-2019, 01:11 AM
RE: Model not solving - by Antti-L - 30-06-2019, 05:03 AM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 30-06-2019, 05:13 AM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 30-06-2019, 01:08 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 27-06-2019, 06:53 PM
RE: Model not solving - by Antti-L - 29-06-2019, 10:18 PM
RE: Model not solving - by Antti-L - 30-06-2019, 06:38 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 01-07-2019, 03:24 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 01-07-2019, 06:20 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 04-07-2019, 12:14 PM
RE: Model not solving - by MohammedAbiAfthab - 07-07-2019, 12:46 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)